Hundreårsdrakten
25.05.2016 13:40:00

Hundreårsdrakten

I forbindelse med 100-årsmarkeringen for Norge i 2005 designet Eva Lie en elegant festdrakt for å markere anledningen. Inspirasjon er hentet fra Jugendstilperioden, som spilte en betydelig rolle ved århundreskiftet og i tiden rundt den revolusjonerende unionsoppløsningen. Huldresølv/Elise Thiis-Evensen fikk oppdraget med å spesialdesigne sølv til drakten, som håndlages på vårt verksted i Telemark. Les mer om sølvet her:

Søljen til damedrakten er kanskje vår aller vakreste! Den er inspirert av tradisjonelle brudekroner, og er utsmykket med turmaliner, bergkrystaller, ferksvannsperler, Swarovskikrystaller samt detaljer i forgylt sølv. Den lages både med og uten stener i kronen. Vår gullsmed Tone lager alt sølvet til Hundreårsdrakten og hun setter sammen unike fargekombinasjoner hver gang - fortrinnsvis i gylne og rosa toner. Ingen sølje er lik! Ta kontakt hvis du har spesielle ønsker, så ordner hun det sikkert for deg. 

Det øvrige sølvet til damedrakten består av en flott beltespenne samt en Empirenål. Sistnevnte lages bde i oksidert og forgylt sølv. 

Huldresølv Hundreårsdrakten sølv til henne

Sølvet til mannsdrakten består av halssølje, store og små knapper samt mansjettknapper. Knappene til drakten er laget etter orginale uniformsknapper fra Preusserhæren ved århundreskiftet. De små brukes på vest og bukse og de store på jakken. Designet på søljen er inspirert av tradisjonelt bondesølv. 

Huldresølv Hundreårsdrakten sølv til ham

Sølvet til barn består av Empirenålen, med eller uten heng. Den brukes gjerne både i halsen og på beltet, og blir med over på "voksendrakten" når den tid kommer. :-) 

Huldresølv Hundreårsdrakten sølv til barn

Se alt sølvet til Hundreårsdrakten HER.

Dette sølvet selges kun hos Eva Lie Design og Heimen Husfliden. Få mer informasjon om drakten HER.

Denne nettsiden benytter seg av Informasjonskapsler (Cookies)Vi er pliktig til å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg godtar