Jubileumsdrakten for Oslo
10.05.2016 13:11:00

Jubileumsdrakten for Oslo

Jubileumsdrakten for Oslo ble designet av Eva Lie i samarbeid med Oslo kommune. Den ble lansert i forbindelse med Oslos 1000 års jubileum i år 2000. Visste du at alt bunadsølvet til Jubileumsdrakten for Oslo er spesialdesignet av Huldresølv/Elise Thiis-Evensen? Hun dypdykket ned i Oslos historie og lot seg inspirere av den.

I følge legenden ble helgenen St. Hallvard drept med pil da han forsøkte å beskytte en uskyldig kvinne i år 1043. Legemet ble så forsøkt senket med en møllesten men fløt opp igjen på magisk vis. Han ble gravlagt ved St. Olavs kapell og straks kom det flere hellige tegn, blant annet et lys opp fra graven. Ryktet om St. Hallvards hellighet begynte straks å spre seg, og han fikk etterhvert en plass i Oslos byvåpen. 

Både møllestenen og pilspissen er sentrale designelement i sølvet til Jubileumsdrakten for Oslo.

Jubileumsdrakten St. Hallvard Huldresølv

Et annet viktig designelement er hentet fra "Tigerstaden", beskrivelsen som Oslo ble gitt av Bjørnstjerne Bjørnson i diktet "Godt mot" fra 1870. Den opprinnelige hensikten var å beskrive Oslo som en farlig og ubarmhjertig storby, men har siden blitt et begrep som Oslo-folk er stolte av. 

Jubileumsdrakten Tigerstaden Huldresølv

Det er Lotte hos oss som lager alt sølvet til Jubileumsdrakten. Hun har travle tider hver vår!

Sølvet til Jubilumsdrakten selges kun gjennom utvalgte forhandlere og er ikke mulig å kjøpe online. Men du kan se alt sølvet til Jubileumsdrakten for Oslo HER.

Les mer om Jubileumsdrakten og finn nærmeste forhandler HER

Denne nettsiden benytter seg av Informasjonskapsler (Cookies)Vi er pliktig til å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg godtar