En historie om norsk design, håndverk og gründerskap
20.11.2014 16:23:00

En historie om norsk design, håndverk og gründerskap

Historien om Huldresølv er historien om 20 år med norsk design, håndverk og gründerskap. Elise Thiis-Evensen hadde et sterkt ønske om å lage smykker som feiret de norske håndverkstradisjonene men likevel opplevdes å være så moderne at de kunne brukes hver dag.

De første produktene var et par brudehester i sølv som ble tenkt til en strikket brudejakke. Etter mye søking etter et strikkefirma som kunne lage en slik jakke, kom Elise til slutt i kontakt med bedriften Oleana på Espeland utenfor Bergen. Dette samarbeidet ga virkelig fart til nye ideer og Elise som egentlig bare hadde tenkt til å designe for andre ble nødt til å starte eget selskap – Huldresølv.

Huldresølvs brosjer på Oleana strikkejakker

 
Flere brosjer ble laget, blant annet ”Hjertesølje nr 5”. Responsen var god og kolleksjonen ble raskt utvidet med ”vanlige” smykker som halskjeder, armlenker, ringer og ørepynt. Det skjeve graverte ”Huldrehjertet”, som ble så ikonisk for Huldresølvs design, er hentet fra den aller første brosjen med brudehest. Huldrehjerte er fortsatt en bestselger den dag i dag.

 Huldrehjerte og brosjen brudehest

 

Denne nettsiden benytter seg av Informasjonskapsler (Cookies)Vi er pliktig til å informere deg om dette, og hvis dette er greit kan du fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.

Ok, jeg godtar